Nieuws

July 10, 2017
verzekering checken op kenteken

Hoe vind ik de beste verzekering voor mijn auto?

Stel je hebt net een spiksplinternieuwe auto gekocht. Je bent er ontzettend trots op en kunt niet wachten om er mee de weg op te gaan. Hoewel we snappen dat het enthousiasme groot is, raden we aan om toch eerst even goed te kijken of je je verzekering op orde hebt. Weet je bijvoorbeeld in hoeverre je gedekt bent voor schade en wat er gebeurt wanneer je auto bijvoorbeeld gestolen wordt? Of ben je niet tevreden over je huidige verzekering en vind je het tijd om een nieuwe af te sluiten? Dan is het belangrijk om een verzekering te kiezen die precies bij je past. Die vind je niet door lukraak een verzekering te kiezen, maar door meerdere goedkope verzekeringen online met elkaar te vergelijken. We leggen je graag uit hoe je dat het beste doet en hoe je een verzekering vindt die bij jou en je auto past.

Verzekeringen vergelijken

Wanneer je een auto in je bezit hebt, ben je verplicht om een WA-verzekering te hebben. Dan ben je namelijk verzekerd wanneer je anderen schade toebrengt. Weet je verder niet precies in hoeverre je auto verzekerd is? Dan kun je eenvoudig je verzekering checken op je kenteken via het RDW. Let op: wanneer je net een tweedehandsauto aangeschaft hebt, kan het zijn dat de verzekering van de vorige eigenaar nog wordt aangegeven. De verzekeraars hebben ongeveer 28 dagen de tijd om dit aan te passen. Hierdoor kan het in sommige gevallen zo zijn dat er foutieve informatie wordt weergegeven. Wil je graag een nieuwe verzekering afsluiten dan is het zaak verschillende goedkope autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op bijvoorbeeld prijs, dekking en service. We leggen je graag uit waar je precies op moet letten bij het afsluiten van een verzekering.

Hoe kies je een verzekering die precies bij je past?

Gelukkig is het tegenwoordig erg gemakkelijk om online verzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende websites beschikbaar die eenvoudig alle informatie voor je op een rijtje zetten. Het enige wat je hoeft te doen is het kenteken van je auto invullen en enkele gegevens over jezelf doorgeven. Vervolgens wordt er een handig overzicht voor je gemaakt waarin je alle benodigde informatie per verzekeraar terug kunt vinden. Bijvoorbeeld over de kosten van een diefstalverzekering voor je auto of een glasverzekering. Maar ook wat de voorwaarden zijn van de verzekering. Heb je er eentje gevonden die precies bij je past? Dan kun je die verzekering eenvoudig online afsluiten. Dus sluit altijd een autoverzekering af om boetes te voorkomen. Want tijdens de rdw kenten verzekering controle moet dit gebeurt zijn om boetes te voorkomen.
July 10, 2017
motor gestolen verzekering

Hoe kan ik mijn motor het beste verzekeren?

Ben je onlangs de trotse eigenaar geworden van een eigen motor? Gefeliciteerd, dat beloven een hoop prachtige ritjes te worden. Ten minste, mits je goed verzekerd bent en met een gerust hart de weg op kunt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en de hele situatie wordt alleen maar vervelender wanneer blijkt dat je niet goed verzekerd bent. Een goede reden om daar voordat je begint met rijden eens goed in te duiken. Natuurlijk is er de verplichte motorverzekering maar er zijn nog een hoop extra risico’s waar je je voor kunt verzekeren. Om een verzekering te vinden die precies bij je past, is het zaak verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo vind je precies een verzekering die bij jou en bij je motor past. Wetende dat je goed verzekerd bent, rijdt toch een stuk lekkerder. Lees hier meer over de mogelijkheden bij een motor gestolen verzekering.

Verschillende verzekeringsmogelijkheden

Als motorrijden ben je, net als autorijder, verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Op deze manier ben je namelijk verzekerd tegen alle schade die je een ander toebrengt. Of dit materiele of immateriële schade betreft. Maar heb je net een spiksplinternieuwe motor gekocht dan snappen we het ook goed dat je je graag verzekerd tegen schade aan jouw eigen voertuig. Zo kun je je motor verzekeren tegen diefstal, maar ook tegen schade als het gevolg van een ongeluk, weersomstandigheden of bijvoorbeeld tegen brand. De mogelijkheden zijn eindeloos en iedere verzekeraar biedt weer een iets andere dekking. Daarom is het belangrijk om verschillende verzekeringspolissen met elkaar te vergelijken zodat je er een vindt die precies bij jouw voorkeuren past. Wanneer je namelijk een erg dure motor hebt gekocht is het begrijpelijk dat je een goed dekkende verzekering wilt afsluiten die de restwaarde van je motor uitkeert wanneer deze bijvoorbeeld gestolen wordt. De cataloguswaarde bereken je eenvoudig door op te zoeken wat de nieuwwaarde van de motor is. De restwaarde of dagwaarde laat je berekenen door bijvoorbeeld de ANWB of Bovag. Hierbij worden zaken als schade en kilometerstand berekend in de prijs.

Verzekeringsmaatschappijen vergelijken

Er zijn tegenwoordig zoveel verzekeraars te vinden dat het steeds lastiger wordt om te bepalen welke nu goed bij je past. Gelukkig zijn er online een hoop handige tools te vinden die je helpen bij het kiezen van een verzekering. Wil je bijvoorbeeld een diefstalverzekering afsluiten voor je motor? Dan vul je eenvoudig het kenteken van je motor en wat informatie over jezelf in een zoekmachine in en er wordt vervolgens een mooi overzicht gemaakt van de premies en voorwaarden per verzekeraar. Daarna kun je zelf bepalen voor welk bedrag je je motor laat verzekeren, welke gevallen je wel wilt dekken en welke niet of dat je juist enkel een WA-verzekering wilt.
July 10, 2017
dagwaarde auto verzekering

Welke rol speelt de dagwaarde van een auto in de verzekeringsprijs?

Tegenwoordig bezit vrijwel ieder huishouden over een eigen auto. Dat is zo gek ook niet aangezien we er steeds afhankelijker van zijn geworden. Een auto wordt daarom ook beschouwd als een kostbaar goed die we echt niet kunnen missen. Daarom is het extra vervelend wanneer er toch iets mee gebeurt. Bijvoorbeeld wanneer je een ongeluk krijgt en je auto total loss is. Of wanneer je auto bijvoorbeeld gestolen wordt. Dan wil je dat er zo snel mogelijk een nieuwe auto voor in de plaats komt zodat je zo min mogelijk hinder hoeft te ondervinden. Wanneer je goed verzekerd bent, keert je verzekering vaak de dagwaarde van je auto uit wat je mooi kunt gebruiken voor een nieuw exemplaar. Maar wat is precies de dagwaarde en hoe wordt deze gebruikt om de premie te berekenen? Hieronder leggen we je graag meer uit over dagwaarde auto verzekering. 

Wat is de dagwaarde van een auto?

Eigenlijk zegt de naam het zelf al: de dagwaarde van een auto is het bedrag dat jouw auto op dat moment daadwerkelijk waard is. De dagwaarde wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Bijvoorbeeld aan welke accessoires en extra’s je hebt toegevoegd aan je auto, maar ook wat het bouwjaar is, of er schade aan de auto is en hoeveel kilometers je met de auto hebt gereden. Al deze factoren helpen bij het berekenen van de restwaarde of boekwaarde van je auto. Eerst wordt gekeken wat de nieuwwaarde is van de desbetreffende auto en vervolgens worden zaken zoals schade en een hoge kilometerstand van de prijs afgetrokken. Ben je om een bepaalde reden benieuwd naar de dagwaarde van je auto? Dan kun je aankloppen bij oftewel de ANWB of Bovag voor een check. Hierna kunnen ze je precies vertellen wat je auto nog waard is.

Hoe wordt op basis van de dagwaarde de premie berekent?

Op basis van de waarde van je auto stellen verzekeraars een premie vast. Heeft jouw voertuig namelijk een erg hoge boekwaarde dan zal je meer premie moeten betalen dan iemand met een verzekering afsluit voor een auto met een lage dagwaarde. Wanneer je namelijk schade ondervindt aan je auto of je auto wordt gestolen dan moet de verzekering bij een auto met een hogere dagwaarde ook meer uitkeren. Op basis van de dagwaarde van je auto wordt dus je premiepercentage berekend. Bij sommige verzekeringen is het ook mogelijk om je auto te verzekeren voor de nieuwwaarde. Dit is echter in de meeste gevallen alleen mogelijk voor de eerste aantal jaren van een auto daarna wordt de dagwaarde gehanteerd.