Hoe vind ik de beste verzekering voor mijn auto?

motor gestolen verzekering
Hoe kan ik mijn motor het beste verzekeren?
July 10, 2017
Show all
verzekering checken op kenteken

Stel je hebt net een spiksplinternieuwe auto gekocht. Je bent er ontzettend trots op en kunt niet wachten om er mee de weg op te gaan. Hoewel we snappen dat het enthousiasme groot is, raden we aan om toch eerst even goed te kijken of je je verzekering op orde hebt. Weet je bijvoorbeeld in hoeverre je gedekt bent voor schade en wat er gebeurt wanneer je auto bijvoorbeeld gestolen wordt? Of ben je niet tevreden over je huidige verzekering en vind je het tijd om een nieuwe af te sluiten? Dan is het belangrijk om een verzekering te kiezen die precies bij je past. Die vind je niet door lukraak een verzekering te kiezen, maar door meerdere goedkope verzekeringen online met elkaar te vergelijken. We leggen je graag uit hoe je dat het beste doet en hoe je een verzekering vindt die bij jou en je auto past.

Verzekeringen vergelijken

Wanneer je een auto in je bezit hebt, ben je verplicht om een WA-verzekering te hebben. Dan ben je namelijk verzekerd wanneer je anderen schade toebrengt. Weet je verder niet precies in hoeverre je auto verzekerd is? Dan kun je eenvoudig je verzekering checken op je kenteken via het RDW. Let op: wanneer je net een tweedehandsauto aangeschaft hebt, kan het zijn dat de verzekering van de vorige eigenaar nog wordt aangegeven. De verzekeraars hebben ongeveer 28 dagen de tijd om dit aan te passen. Hierdoor kan het in sommige gevallen zo zijn dat er foutieve informatie wordt weergegeven. Wil je graag een nieuwe verzekering afsluiten dan is het zaak verschillende goedkope autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op bijvoorbeeld prijs, dekking en service. We leggen je graag uit waar je precies op moet letten bij het afsluiten van een verzekering.

Hoe kies je een verzekering die precies bij je past?

Gelukkig is het tegenwoordig erg gemakkelijk om online verzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende websites beschikbaar die eenvoudig alle informatie voor je op een rijtje zetten. Het enige wat je hoeft te doen is het kenteken van je auto invullen en enkele gegevens over jezelf doorgeven. Vervolgens wordt er een handig overzicht voor je gemaakt waarin je alle benodigde informatie per verzekeraar terug kunt vinden. Bijvoorbeeld over de kosten van een diefstalverzekering voor je auto of een glasverzekering. Maar ook wat de voorwaarden zijn van de verzekering. Heb je er eentje gevonden die precies bij je past? Dan kun je die verzekering eenvoudig online afsluiten. Dus sluit altijd een autoverzekering af om boetes te voorkomen. Want tijdens de rdw kenten verzekering controle moet dit gebeurt zijn om boetes te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *