Hoe kan ik mijn motor het beste verzekeren?

dagwaarde auto verzekering
Welke rol speelt de dagwaarde van een auto in de verzekeringsprijs?
July 10, 2017
verzekering checken op kenteken
Hoe vind ik de beste verzekering voor mijn auto?
July 10, 2017
Show all
motor gestolen verzekering

Ben je onlangs de trotse eigenaar geworden van een eigen motor? Gefeliciteerd, dat beloven een hoop prachtige ritjes te worden. Ten minste, mits je goed verzekerd bent en met een gerust hart de weg op kunt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en de hele situatie wordt alleen maar vervelender wanneer blijkt dat je niet goed verzekerd bent. Een goede reden om daar voordat je begint met rijden eens goed in te duiken. Natuurlijk is er de verplichte motorverzekering maar er zijn nog een hoop extra risico’s waar je je voor kunt verzekeren. Om een verzekering te vinden die precies bij je past, is het zaak verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo vind je precies een verzekering die bij jou en bij je motor past. Wetende dat je goed verzekerd bent, rijdt toch een stuk lekkerder. Lees hier meer over de mogelijkheden bij een motor gestolen verzekering.

Verschillende verzekeringsmogelijkheden

Als motorrijden ben je, net als autorijder, verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Op deze manier ben je namelijk verzekerd tegen alle schade die je een ander toebrengt. Of dit materiele of immateriële schade betreft. Maar heb je net een spiksplinternieuwe motor gekocht dan snappen we het ook goed dat je je graag verzekerd tegen schade aan jouw eigen voertuig. Zo kun je je motor verzekeren tegen diefstal, maar ook tegen schade als het gevolg van een ongeluk, weersomstandigheden of bijvoorbeeld tegen brand. De mogelijkheden zijn eindeloos en iedere verzekeraar biedt weer een iets andere dekking. Daarom is het belangrijk om verschillende verzekeringspolissen met elkaar te vergelijken zodat je er een vindt die precies bij jouw voorkeuren past. Wanneer je namelijk een erg dure motor hebt gekocht is het begrijpelijk dat je een goed dekkende verzekering wilt afsluiten die de restwaarde van je motor uitkeert wanneer deze bijvoorbeeld gestolen wordt. De cataloguswaarde bereken je eenvoudig door op te zoeken wat de nieuwwaarde van de motor is. De restwaarde of dagwaarde laat je berekenen door bijvoorbeeld de ANWB of Bovag. Hierbij worden zaken als schade en kilometerstand berekend in de prijs.

Verzekeringsmaatschappijen vergelijken

Er zijn tegenwoordig zoveel verzekeraars te vinden dat het steeds lastiger wordt om te bepalen welke nu goed bij je past. Gelukkig zijn er online een hoop handige tools te vinden die je helpen bij het kiezen van een verzekering. Wil je bijvoorbeeld een diefstalverzekering afsluiten voor je motor? Dan vul je eenvoudig het kenteken van je motor en wat informatie over jezelf in een zoekmachine in en er wordt vervolgens een mooi overzicht gemaakt van de premies en voorwaarden per verzekeraar. Daarna kun je zelf bepalen voor welk bedrag je je motor laat verzekeren, welke gevallen je wel wilt dekken en welke niet of dat je juist enkel een WA-verzekering wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *